După cel de-al Doilea Război Mondial, când totul a fost cam, um … zguduit și cei mai mulți oameni se temeau de anihilare nucleară iminentă și reciproc asigurată, sau al treilea război mondial cu Rusia, sau poate chiar vintage invazia farfuriilor zburătoare de pe Marte, a apărut în Germania (federală) o revista de science-fiction denumită Terra.
Coperțile cu extratereștrii mutanți în luptă cu astronauți duri, sau roboți ucigași pe cale de a devora ceva umani ghinioniști sau alte teme dragi SFFF sînt adevărate capodopere, minunat executate și gîndite încît nici astăzi nu și-au pierdut farmecul.
Cea mai importantă revistă science fiction vest-germană din anii 1950 și 1960 fost publicată de editorul Arthur Moewig din München în 1957. Inițial cunoscută sub numele de Terra: Utopische Romane Science Fiction a fost mai tîrziu redenumită Terra SF. În scurt timp Moewig a reușit să racoleze de la concurentul Pabel, pe editorul / autorul Walter Ernsting, pe editorul Günther M. Schelwokat și pe ilustratorul Johnny Bruck. În septembrie 1962 revistei Terra SF i s-a adăugat și suplimentul dedicat reeditărilor Terra Extra iar din 1968 ambele reviste au fost combinate în noua serie săptămânală Terra Nova, care mai tîrziu a fost înlocuită cu Terra Astra.
Împreună cu rivala SCI-FI mag Utopia, Terra a fost descrisă ca fiind „cea mai importantă publicație SF science fiction din primii ani ai Germaniei de Vest”.