Now Reading
Lista scurtă a nominalizărilor și juriul pentru BD, Premiul „COLIN”, ediția a VIII-a

Lista scurtă a nominalizărilor și juriul pentru BD, Premiul „COLIN”, ediția a VIII-a

Cătălin Badea-Gheracostea
Premiile Colin

Şerban Anghel, Alaiul Pădurii, auto-editare, Galaţi,  2017

Alexandru Lamba (scenariu), Alexandra  Gold (desene), Focurile Lumii Noi, editura  Geek Network, Bucureşti, 2018

Ileana şi Maria Surducan Vacanţa lui Nor, editura  Art, Bucureşti,  2018

Maria Surducan (scenariu),  Anna Beczedi (desene)  Ştima Apelor, Jazz in the Park, Cluj,  2019

Adina Popescu (scenariu) Alexandru Ciubotariu (desene), Doxi – o călătorie intergalactică, editura CD Press, Bucureşti, 2019

 

Pentru ediția prezentă a premiilor COLIN, pentru categoria BD, maxima competență a juriului provine de la doi membri: Eduard Pandele și Dodo Niță.

Eduard Pandele (n. 1974) a absolvit ASE (Informatică Economică, 1997) și lucrează în industria de jocuri video. A debutat în 1993, în Jurnalul SF; a mai publicat povestiri SF şi traduceri (Serge Brussolo) în CPSF Anticipaţia, JSF, Revista de povestiri, Argos, fanzinele Planetar şi Rătăcitorii. A scris un scenariu de scurt metraj (Fata de nisip, 1994), care a fost ecranizat de o echipă a TVR Iaşi. A susţinut rubrica de gaming din ediţia pe hîrtie a revistei Lumi Virtuale (2004-2005) și a colaborat cu Cititor SF (comentarii despre apariţiile SF româneşti), Nautilus (reviste SF & bandă desenată) și Helion Online (gaming). Debutul în volum s-a produs în 2005, cu scenariul poveştii omonime din albumul BD Poveste despre eu de Alexandru Ciubotariu (Hardcomics). În acelaşi an a publicat un text în antologia Atelier Kult (Millennium Press). Este absolvent al Atelierului SF organizat de Revista de povestiri și Bookblog în 2014 și al Atelierului de scriere creativă organizat de Revista de Povestiri în primăvara lui 2016.

 

Dodo Niţă (n. 1964), membru al Uniunii Scriitorilor din România, este autorul Istoriei Benzii Desenate  Româneşti (2010), al Dicţionarului Benzii Desenate din România(2005) şi al altor 10 volume de exegeză a benzii desenate.  Organizează saloane de bandă desenată de aproape un sfert de veac.  Pe lângă o listă de distincții internaționale pe care le-a primit pentru activitatea sa neobosită, Dodo Niță este el însuși laureat al Premiului „Vladimir Colin”, la ediția din 2011. Când nu se ocupă de BD, scrie și proză scurtă (v. volumul din 2015, Dealul Turcesii).

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2021 Revista SFF Gazeta SF. All Rights Reserved.

Scroll To Top