Now Reading
Vine vacanța cu trenul din Franța

Vine vacanța cu trenul din Franța

CAT-Graur
Vine vacanța cu trenul din Franța (semnal carte)

Cum vaccinul contra virusului ucigaș chinezesc ne va da cu rând (sic!) drumul din case spre destinații însorite iată un companion potrivit și dacă cui i-a plăcut Les Tontons flingueurs*, Borderlands și Gardienii galaxiei desigur că va adora acest prim roman, debutul unui promițător tânăr autor francez.

Acțiunea are loc pe fondul conspiraților și războaielor intergalactice unde John Hero, supranumit Cobrastar, profită de un atac asupra unui restaurant din Arizona frecventat de rednecks și extratereștri, pune mâna pe o cheie plină informații criptate și se face nevăzut la bordul navei sale fără să bănuiască că, foarte curînd, jumătate din univers îi va porni pe urme.

Dar nu este singur în trebușoara asta, are un echipaj pe cinste: Lucy, o secretoasă Inteligență Conștiință Artificială, BlackFury, redutabilă și sexy, vânător de capete, Bambino, un colos taciturn și extrem de perspicace, Tiny Boom, o creatură blândă dar cu o nefericită înclinație pentru explozibili și Elijah, un tânăr pământean reținut dar care repede se dovedește a fi la fel de degenerat ca și ceilalți. Pe urmele lor, printre alții, Disco Boys, șmecheriții ucigași plătiți și Plague Snyssken, cel mai căutat psihopat din galaxie…

Iar în scriitura lui Thomas Bois parcă, parcă se simte și un abia perceptibil iz de San-Antonio…

„Le tarin en chou-fleur, une bastos dans la couille gauche, le prince helvégasque ne comprend toujours pas ce qui a déclenché ce merdier et d’où sortent ces tarés. On n’a pas vu un bordel pareil depuis des générations. „.

 

Cobrastar de Thomas BoisCobrastar de Thomas Bois

Editura Le TRIPODE (Paris, Franța)
Data apariției: 3 iunie 2021
Prima ediție
Roman, 360 pagini, 19,00 €
ISBN: 978-2-37055-273-0
Format: 15,1 x 20,2 cm
Genul: Science-Fiction

 

*Pentru cei mai tineri Les Tontons flingueurs (Puriii pistolari) este ecranizarea din 1963 a romanului lui Albert Simonin, Grisbi or not grisbi. Filmul este încheierea trilogiei Max le Menteur, precedat fiind de Touchez pas au grisbi și Le cave se rebiffe.

De-a lungul deceniilor, Les Tontons flingueurs a devenit un film cult datorită numeroaselor transmisii la televiziune iar prin replicile sale celebre a pătruns în cultura populară franceză. Rămâne oricum cea mai cunoscută realizare a regizorului Georges Lautner, iar majoritatea actorilor care au jucat în film au rămas, după aceea „purii pistolari” pe viață.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2021 Revista SFF Gazeta SF. All Rights Reserved.

Scroll To Top