Now Reading
6 Decembrie 2021: Decernarea Premiilor „COLIN”, ediția a VIII-a

6 Decembrie 2021: Decernarea Premiilor „COLIN”, ediția a VIII-a

Cătălin Badea-Gheracostea
Premiile Colin

Am așteptat prea mult. Să ce? De-abia acum se vede că amânarea nu aduce nimic bun, nici măcar pentru un premiu literar care se decernează oricum o dată la trei ani.

Molima nu s-a dus, oamenii nu dau semne că ar avea mai multă atenție, bunăvoință, răbdare… Deja am pierdut un an, tot așteptând să se termine pandemia, tot sperând că lucrurile poate vor merge altfel decât până acum, de vreme ce ne-am văzut, ca omenire, moartea cu ochii.

Până la urmă nu putem face decât ce ne pricepem, cât mai bine, cât încă se mai poate.

De aceea, dar și pentru că la 6 decembrie se comemorează 30 de ani de când Vladimir Colin s-a dus pe urmele lui Scat Mor, personajul lui din Babel, să viziteze lumile la care noi, cei rămași, nu vom visa vreodată, de aceea, ziceam, în 6 decembrie, în prima desfășurare online din istoria sa de 22 de ani, Premiul COLIN, cu cele opt categorii ale sale și cu potențialele două „speciale”, va fi decernat autorilor români aleși pentru cele mai bune cărți ale lor apărute între 2017 și 2019, nominalizate conform categoriilor următoare: roman SF, roman F, volum de proză scurtă SF, volum de proză scurtă F, volum New Weird/Dark Fantasy/Gothic/Horror, volum de Bandă desenată, volum de non-ficțiune, volum de „Texte de frontieră”.

Componența juriului, lista scurtă de nominalizări*, ora exactă și platforma când și unde se produce decernarea, vor fi anunțate în următorul număr din „Gazeta SF”, din 24 noiembrie a.c.

 

*Lista lungă se află aici.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2021 Revista SFF Gazeta SF. All Rights Reserved.

Scroll To Top