Now Reading
M-am uitat ieri la Godzilla vs. Kong

M-am uitat ieri la Godzilla vs. Kong

Razvan T. Coloja
Godzilla vs. Kong

Incredibil cât de prost e filmul ăla. Pare făcut de un regizor care a văzut că 80% din planetă respiră pe gură și s-a gândit să ne dedice o chestie.

Începe cu Godzilla atacând după doi ani de pace între ea și omenire. Emite raze laser prin gură și avioanele degeaba se luptă cu ea. Undeva pe o insulă, însă, e King Kong; e ținut captiv. Cineva are strălucita idee să-i pună pe ăștia doi să se bată (pentru că „de ce nu?”), așa că-l transportă pe King Kong cu o navă mare spre un loc de pe continent. Pe drum, însă, Godzilla atacă, iar King Kong se luptă cu ea prin apă. Iese cumva remiză de moare toată flota americanilor. Trebuie, din motive bizare, ca oamenii să găsească intrarea spre o lume din subteran prin intermediul unui profesor care crede cu tărie în teoria pământului gol. King Kong știe drumul așa că îl aduc acolo pe King Kong, la buza unui tunel, după care îl urmăresc cu nave SF să vadă unde îi conduce. Îi conduce spre interiorul planetei unde e o altă lume plină de lighioane mari cu care King Kong se luptă când face câte un popas. Maimuța ajunge la un mare templu construit de maimuțe de dimensiunea lui, se așază pe un tron și înțelegem cu toții că el e regele ălora supradimensionați. King Kong găsește acolo un topor primitiv, dar fosforescent, pe măsura lui, apoi urlă spre tavan. Moment în care lilieci de dimensiunea unui cal atacă și toată lumea se luptă cu toată lumea.

Dar, stai!, la suprafață omul rău are și el un plan. Pentru că a făcut o replică robotică a lui Godzilla și așa ia naștere Mecha-Godzilla. Tot la suprafață, Godzilla e în Las Vegas și „simte” că în interiorul planetei mai e cineva. Cineva ca el/ea de mare. Așa că trage o rază laser în jos și efectiv sapă un tunel al cărui capăt e la fix trei metri de King Kong, în templu. King Kong merge prin tunel, iese în Las Vegas cu al lui topor din piatră, urlă animalic și începe o luptă cu Godzilla. Se distrug niște clădiri, se zdrobesc niște mașini. Kong pare să piardă, dar, iată!, apare Mecha-Godzilla. Așa că Godzilla și Mecha-Godzilla se prind în luptă, moment în care King Kong pricepe că la miloc e onoarea de a fi viu și nu din fier. Așa că King Kong se aliază cu Godzilla și prind Mecha-Godzilla de câte o mână și o bagă cu capul într-un bloc-turn, fix ca la wrestling. Godzilla scuipă energie spre toporul lui King Kong care se efectiv încarcă de supravoltaj, iar super-maimuța izbește năpraznic în Godzilla-robot.

Mecha-Godzilla e înfrântă. Ce doi foști dușmani se privesc îndelung. Maimuța lasă toporul să cadă în semnul universal al lui „eu cu tine n-am nimic”. Godzilla reintră în mare zdrobind în drum niște clădiri, la modul „casual”. E pace pe Pământ acum.

Cam la nivelul ăsta e filmul. Te uiți la el și efectiv simți cum ți se lichefiază neuronii și ți se scurg prin colțul gurii întredeschise.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2021 Revista SFF Gazeta SF. All Rights Reserved.

Scroll To Top